KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

Dyrektor Przedszkola Miejskiego nr 204 w Łodzi, informuje, że w dniu dzisiejszym tj. 09 kwietnia 2019r. nauczyciele i pracownicy administracji i obsługi w dalszym ciągu strajkują. Jeżeli akcja strajkowa nie zostanie odwołana, strajk będzie trwał nadal. W związku z brakiem możliwości zapewnienia opieki dzieciom, ponowni...

Dyrektor Przedszkola Miejskiego nr 204 w Łodzi, informuje, że w dniu dzisiejszym tj. 08 kwietnia 2019r. nauczyciele i pracownicy administracji przystąpili do ogólnopolskiego strajku. W zaistniałej sytuacji, przedszkole nie może  zapewnić należytej opieki, co może bezpośrednio zagrażać bezpieczeństwu dzie...

Informuję Rodziców, że nasze Przedszkole pracuje w lipcu. 2019r. Zapisy dzieci na miesiące lipiec- sierpień 2019 r. będą przyjmowane w przedszkolach w terminie od 6 do 31 maja 2019 r. Wykaz przedszkoli pracujących w lipcu lub w sierpniu 2019r. ...

Rekrutacja na rok szkolny 2019/2020 prowadzona będzie od 1 kwietnia  od godziny 8.00 do 19 kwietnia do godziny 15.00 1 KWIETNIA 2019 r. O GODZ. 08:00  zostanie uruchomiona strona internetowa, na której zamieszczony będzie: informator zawierający oferty przedszkoli miejskich prowadzonych przez miasto...

W dniach  11, 18 kwietnia 2019r. (czwartek) w godzinach 9.30 – 11.00 rodzice wraz z dziećmi będą mogli uczestniczyć w zajęciach dydaktyczno- wychowawczych prowadzonych w przedszkolu oraz uzyskać informacje na temat pracy z dziećmi. W dniu 4 kwietnia (czwartek)  2019r. od godz. 16.00 do 17.00 rodzice ...

Dzieci KONTYNUUJĄCE edukację przedszkolną w dotychczasowym przedszkolu nie biorą udziału w postępowaniu rekrutacyjnym na rok szkolny 2019/2020. Rodzice tych dzieci zobowiązani są jednak w terminie OD 11 MARCA DO 22 MARCA 20198 r. złożyć deklarację o kontynuowaniu wychowania przedszkolnego w tym przedszkolu, w kt&o...

Istnieje możliwość zakupu zdjęć indywidualnych i grupowych wykonywanych podczas balu karnawałowego. Osoby zainteresowane zdjęciami grupowymi proszone są o wypełnienie dostępnej w szatni kartki i wrzucenie jej do białego pudełka stojącego na parapecie. Zdjęcia indywidualne dostępne są u nauczycielek....

W dniu 7 lutego 2019r. (czwartek) o godzinie 17.00 odbędzie się zebranie z rodzicami. Ze względu na ważność poruszanych spraw prosimy o obecność....

Serdecznie zapraszamy wszystkie dzieci na Bal Karnawałowy, który odbędzie się w naszym przedszkolu dnia 8 lutego 2019r. (piątek), od godziny 12.00....